خاصیت بهداشتی و درمانی باقالی

باقالی

خاصیت بهداشتی و درمانی باقالی

مطابق تحقیقات دانشمندان مصرف باقالی در وعد های غذایی یا میان وعده ها در طول هفته بهترین روش برای پیشگیری از ابتلا به برخی از سرطان ها از جمله سرطان مری ، معده …. است و چون حاوی فسفر قابل توجهی است. برای گروه سنی کودکان ، تقویت کننده مناسبی از لحاظ بهره هوشی است .

باقالی یکی از مواد مغذی بسیار سودمند است که میزان هیدروکربنی (نشاسته ای ) ان در مقایسه با گیاهان مشابه کم تر است و در عوض پروتئین بیشتری دارد که در ساخت ، نگهداری و ترمیم بافت های بدن بسیار مفید است .

باقالی دارای مواد معدنی و ویتامین هایی ظیر ویتامین های گروه B و C  بوده و در حفظ سلامت دستگاه ادراری اثرات مفیدی دارد.

از باقالی برای تسکین سرف جلو گیری از تهوع ، درمان اسهال خونی و دفع سنگ های مجاری ادرار استفاده می شود .(معمولا ان را به همراه پوست خارجی پخته و قسمت های نرم ان را مضرف می کنند و یا در غذاها و سوپ ها و اش ها به خصوص به شکل باقالی پلو و دم پختک استفاده می شود . باقالی منبع عالی تیامین است که برای حفظ عملکرد طبیعی سیستم عصبی ضروری است . اسید امینه ان نقش موثری در انتقال دهنده های عصبی مغز دارد .

باقالی حاوی فسفر قابل توجهی است که برای گروه سنی کودکان ، تقویت کننده مناسبی برای بهره هوشی است. علاوه بر پروتئین و فسفر ، باقالی حاوی مقدار متوسطی ان و روی است و در طب سنتی از ان برای تمیز کردن دستگاه گوارشی ، درمان سرفه های خشک ، رو ماتیسم و حتی میگرن استفاده می شود . در صورتی که باقالی با پوست مصرف شود مقدار بسیار قابل توجهی فیبر وارد بدن می کند که می تواند در کاهش چربی ها ی خون و درمان یبوست موثر باشد .

ضمنا باقالی به دلیل برخورداری از ماده ای بنام فیتین که بسیار مغذی است در تقویت بدن نقش موثری دارد. این ماده کلیسم بدن را تامین می کند . باقالی با افزایش نیرو و قدرت بدن غذای خوبی برای دوران نقاهت است. همچنین تقویت کننده قوای جنسی است .

باقالی دارای مقدار زیادی ال دو پا (LDOPA)است ; ماده ای که سال هاست در درمان پارکینسون مورد استفاده قرار می گیرد .

روش استفاده دارویی از باقالی

باقالی از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است که گل ان مزاج گرم دارد.

۱)دم کرده گل باقالی ضد تشنج و ادرار اور است .

۲) دم کرده گل باقالی سنگ کلیه را دفع می کند و برای قولنج های کلیوی مفید است .

۳)جوشانده باقالی برای ورم مثانه مفید است .

۴) جوشانده باقالی اثر خوبی در رفع رماتیسم ، درد مفاصل و سیاتیک دارد.

۵) از جوشانده باقالی برای درمان نقرس اشتفاده کنید .

۶)باقالی را اگر با اب سرکه بپزند و با پوست بخورند اسهال مزمن را درمان می کند .

۷)مصرف مخلوط باقالی با روغن بادام و قند به رفع گرفتگی صدا و پاکسازی ریه کمک می کند.

۸) برای رفع ورم سینه قبل از قاعدگی یا بعد از شیردهی باقالی را با ارد جو ،سرکه و نعناع مخلوط کرده و بپزید سپس ان را له کرده و روزی دو بار روی ناحیه متورم قرار دهید. این کار را برای سایر نواحی متورم بدن نیز می توانید انجام دهید.

۹)ضماد باقالی با شنبلیله و عسل برای نرم کردن دمل و ورم بنا گوش و زیر چشم مفید است.

۱۰)جوشانده باقالی شکم دردهای مزمن را برطرف می کند.

۱۱)ضماد باقالی باعث خارج شدن چرک جوش و کورک است

۱۲)برای درمان تکرر ادرار از جوشانده ریشه باقالی استفاده کنید .

۱۳)جوشانده سرشاخه های باقالی مستی مشروبات الکی را برطرف می کند .

اشتراک گذاری :

دیدگاه خود را بنویسید

همراه

09124540074

تلفن ثابت

02188504953

ایمیل

info@favabean.ir